Cílená úprava mikrobiomu na podporu mikrobiální rozmanitosti se ukazuje jako důležitá strategie pro léčbu postcovidového syndromu (dlouhého COVID-19) a pro urychlení zotavení. Tvrdí to studie zveřejněná ve významném vědeckém časopise Gut.
Cílená úprava mikrobiomu na podporu mikrobiální rozmanitosti se ukazuje jako důležitá strategie pro léčbu postcovidového syndromu (dlouhého COVID-19) a pro urychlení zotavení. Tvrdí to studie zveřejněná ve významném vědeckém časopise Gut.
I když se o histaminové intoleranci (zkratka HIT) hovoří v posledních letech stále častěji, jedná se o poměrně vzácnou chorobu, která trápí malé procento populace (odhady hovoří o 1–5 %).
Laktózová intolerance je rozšířený problém – statistiky udávají, že jí trpí zhruba 75 % světové populace. Pokud do tohoto čísla spadáte i vy nebo váš blízký, pak vás jistě zajímá, co způsobuje intoleranci, jaké má příznaky či jak vypadá diagnostika a léčba.
Jídlo může léčit, ale také škodit, to lidé vědí odedávna. V poslední době však musíte být ještě obezřetnější, a to nejen kvůli sérii potravinových skandálů. Na vaše smysly útočí promyšlená, cílená reklama a často vzájemně si protiřečící doporučení různých odborníků.
Nová studie publikovaná v časopise Nature tvrdí, že specifické bakterie, které žijí ve střevě matky, produkují molekuly, které ovlivňují rozvoj mozku plodu.
Sportovní výkon a regeneraci zlepšíte výběrem správných probiotických kmenů. Které kmeny to jsou? U každého sportovce jiné, jelikož každý sportovec má jiné složení mikrobiomu. Každý svůj mikrobiom zatěžuje jinými výkony a v jiných podmínkách.
Díky studii publikované v jednom z nejprestižnějších vědeckých časopisů Nature (Muller et al., 2020) bychom mohli pochopit, jak je řízena pohyblivost našich střev, a porozumět systémovým poruchám souvisejícím s osou střevo–mozek.
Vědci použili nový postup při identifikaci bakterií, které by mohly příznivě působit na metabolismus hostitele. Nedávno objevili čtyři bakteriální druhy Lactobacillus johnsonii, Lactobacillus gasser, Romboutsia ilealis a Ruminococcus gnavus, které pravděpodobně....
Slovní spojení střevní mikrobiom se v naší komunikaci objevuje často. Je to proto, že střeva a jejich složení tvoří základ výzkumu, kterému se věnujeme již 40 let. V tomto článku vám proto vysvětlíme, co přesně tento pojem znamená a proč by vás měl zajímat.
Cílená a personalizovaná probiotika a prebiotika ve vás vyvolávají různé otázky a nejistoty. Vzhledem k tomu, že iProbio je první, kdo tento koncept na českém trhu představuje, chceme vám na ně odpovědět, a tím usnadnit rozhodování.
Možná jste už slyšeli o tom, že někteří lidé nemohou jíst lepek. A možná k nim patříte i Vy. Pojďme se podívat na to, proč tomu tak je.